Sari la conținut

Cât de greu este să te muți într-o nouă locuinţă, fără să apelezi la servicii profesionale de mutări?

Relocarea într-o nouă locuinţă fără a apela la servicii profesionale de mutări poate constitui o reală provocare, mai ales dacă ne uităm cu atenţie la toate aspectele implicate într-un astfel de proces. Iată câteva elemente extrem de importante de reținut, înainte de a lua o decizie!

Împachetarea bunurilor relocate. Împachetarea bunurilor este unul dintre aspectele cele mai consumatoare de timp și de forță de muncă la o mutare. Va trebui să achiziţionezi materiale de ambalare, cum ar fi cutii, bandă adezivă, folie cu bule și nu numai. De asemenea, împachetarea se poate dovedi şi solicitantă din punct de vedere fizic, iar realizată necorespunzător aceasta poate duce la deteriorarea obiectelor.

Forţă fizică pentru manipularea obiectelor grele şi/sau voluminoase. Mutarea pieselor de mobilier și a electrocasnicelor de dimensiuni mari şi cu o greutate considerabilă poate fi problematică, mai ales dacă nu ai acces la echipament auxiliar sau mai multe persoane care să te ajute. Încărcarea și descărcarea bunurilor în/din mijlocul de transport se vor dovedi cu siguranţă extrem de solicitante din punct de vedere fizic, necesitând echipamente şi tehnici de manipulare adecvate pentru a evita rănirea.

Transport. Ştiai că, în cazul unei gospodării medii, se pot strânge la o mutare de la 1.360 şi până la 3.175 kilograme de bunuri? Aşadar, vorbim despre între 1 şi 3 tone de bunuri pe care – să fim serioşi – nu este tocmai fezabil şi practic să le transporţi cu maşina personală.

Timp și organizare. Relocarea fără a apela la servicii profesionale de mutări necesită o planificare și organizare meticuloasă. Va trebui să creezi un program detaliat, să etichetezi clar bunurile împachetate și să păstrezi un inventar acestora pentru a te asigura că nimic nu se pierde sau se deteriorează pe parcursul procesului.

Dezasamblarea și reasamblarea bunurilor. În cazul în care deţii mobilier ce trebuie dezasamblat în vederea mutării, vei avea nevoie de instrumente și ceva abilități pentru a face acest lucru. Reasamblarea mobilierului în noua ta locuinţă poate fi, de asemenea, o sarcină care necesită timp.

Stresul și timpul alocat. Mutările sunt adesea stresante, iar a face acest lucru fără ajutor profesional cu siguranţă te va consuma mai mult. De asemenea, gândeşte-te la tot timpul de care vei avea nevoie dacă decizi să nu apelezi la servicii profesionale de mutări – câte zile de concediu crezi că va trebui să pierzi în contul relocării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *