Sari la conținut

Mituri false despre serviciile specializate de mutări (II)

Aşa cum spuneam într-un articol anterior, odată cu extinderea pieţei serviciilor specializate de mutări şi a apelării din ce în ce mai dese la acestea, au apărut şi o serie de preconcepţii greşite pe care este bine să le cunoşti, astfel încât să te fereşti de opiniile eronate care pot veni în defavoarea ta. NU toate companiile care oferă servicii de mutări sunt la fel, NU este irelevant ce materiale şi tehnici de ambalare sunt utilizate şi NU este deloc o certitudine faptul că bunurile vor ajunge deteriorate.

La aceste aspecte, despre care poţi citi mai multe aici, se adaugă şi alte mituri false despre serviciile specializate de mutări, pe care le prezentăm în continuare.

Mit. Este mai simplu să foloseşti maşina personală / a unei rude sau cunoştinţe la o mutare

Această afirmaţie poate fi cu uşurinţă demontată, dacă iei în calcul urmatoarele – dimensiunile obiectelor, drumurile multiple, costurile cu combustibilul, uzura, lipsa echipamentelor de încărcare şi securizare. De exemplu, în cazul multor piese de mobilier, electrocasnicelor sau altor obiecte mari/voluminoase, foarte probabil maşina personală nu va avea capacitatea de a transporta totul. Nu dintr-un singur drum. Iar cu siguranţă unele bunuri nu vor încăpea sub nicio formă într-un autovehicul clasic. De asemenea, deplasarea pe distanțe lungi sau cu o mulțime de obiecte grele în mașina personală poate crește semnificativ costurile cu combustibilul, dar şi uzura autovehiculului. Mai multe detalii pe acest subiect găseşti aici.

Mit. Nu sunt atât de multe lucruri de relocat

Luate individual, obiectele dintr-o casă par să nu fie atât de multe, atât de grele sau să ocupe atât de mult spaţiu. Însă odată ce va trebui să le strângi, împachetezi, manipulezi, transporţi şi remontezi/reaşezi pe toate în noua locaţie, îţi vei da seama că există o diferenţă enormă între teorie şi practică! Ştiai că în cazul unei gospodării medii, se pot strânge pentru mutare de la 1.360 şi până la 3.175 kilograme de bunuri? Şi ţine cont că o familie mai mare, cu mai mulți membri, va avea de obicei mai multe bunuri de mutat în comparație cu o singură persoană sau un cuplu. De aceea serviciile profesionale de mutări precum cele oferite de Power Move Logistics sunt o alegere mai bună – ai transport în siguranţă, servicii complete de servicii complete de demontare/instalare a mobilierului, echipamente şi personal calificat dedicate proiectului.

Mit. Serviciile de mutări sunt scumpe şi nu merită

De fapt, contractarea unor servicii profesionale de mutări presupune economisirea unor sume considerabile de bani pe termen lung, mai ales dacă iei în calcul imaginea de ansamblu. Gândeşte-te, în caz contrar, cât timp şi efort ai pierde, ce sume ai fi oricum nevoit(ă) să aloci pe parte logistică, câtă forţă de muncă ar fi necesară şi cât de ridicate ar fi riscurile avarierii bunurilor tale în cazul manipulării ori transportării acestora de persoane care fie nu au experienţa necesară, fie nu deţin materialele ori vehiculele optime. Iar avarierea bunurilor înseamnă automat bani pentru repararea ori chiar înlocuirea lor.

Şi, tot contrar credinţei populare, contractarea unor profesionişti în domeniu chiar nu implică costuri mari – nu trebuie decât să ne soliciţi o ofertă de preţ pentru a te convinge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *